Könyvajánlók

Meghívó

Falukutatás egykor és most című, könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésre

A rendezvényre 2016. január 26. (kedd) 14 órakor kerül sor a MTA BTK Néprajztudományi Intézet Könyvtárának olvasótermében Budapest I., Országház u. 30., I. emelet, 9. terem

Folytonos fegyverropogás közepette

A Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár legutóbbi kiadványának budapesti bemutatójára hív.

A rendezvényre 2015. szeptember 24-én 17 órától kerül sor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, a Sophianum épületében (Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1.).

Folytonos fegyverropogás közepette

Ö. Kovács József új könyvének bemutatója Pécsett

2015. május 6-án kerül sor Ö. Kovács József, kutatóközpontunk és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága Vidéktörténeti témacsoportjának vezetője Vidéki Magyarország, 1945–1970 című kötetének bemutatójára a Pécsi Tudományegyetemen (Pécs 7624 Rókus u. 2.).

Vidéki Magyarország

Egy „elfelejtett” mester és műve − Weis István: A mai magyar társadalom

Az MTA BTK−NEB Vidéktörténeti Témacsoportja az 2015. február 17-én tartotta meg a Vidékkutatási eredmények és kérdések című sorozatának újabb rendezvényét.

Weis István

A Vidéktörténeti témacsoport műhelybeszélgetése

A Vidéktörténeti témacsoport egyik célkitűzése, hogy fórumot biztosítson a vidéki társadalom történetével kapcsolatos kiadványok megvitatására. E törekvés jegyében első alkalommal két nemrég megjelent kötet került terítékre. Nagy Netta A cserevilágtól a padlássöprésig: falusi hétköznapok a beszolgáltatás éveiben (Magyar Néprajzi Társaság, Bp, 2013) és Rigó Róbert Elitváltások évtizede Kecskeméten (1938–1948) című könyvét a témacsoport részéről Ö. Kovács József és Horváth Gergely Krisztián mutatta be.

Könyvborítók